konferencija kud vaso jovanovic

KUD “Vaso Jovanović”: Konferencija za medije

NOVOSTI

konferencija kud vaso jovanovicKUD “Vaso Jovanović” Srebrenica proslavlja 70 uspješnih godina. Tim povodom u press centru Udruženja “Prijatelji Srebrenice” održana je konferencija za medije, na kojoj je domaćin sa gostima odgovarao na pitanja novinara i drugih posjetilaca.

KUD “Vaso Jovanović” osnovano je davne 1946. godine sa ciljem njegovanja kulture, tradicije i običaja svih naroda sa prostora Bosne i Hercegovine. Povodom 70. godišnjice održan je rođendanski koncert sa gostima iz Hrvatske, BiH i Srbije, a prije toga je održana konferencija za medije.

“Naše udruženje je sedmo u BiH po osnivanju, mi smo jedino multietničko društvo u ovom dijelu BiH koje njeguje tradiciju i kulturu svih naroda BiH, i na to smo najponosniji”, rekao je na konferenciji Nermin Alivuković, predsjednikkonferencija kud-a press centar KUD-a “Vaso Jovanović”.

„Izuzetno dobro druženje, izuzetno lijepa iskustva vezuju nas za ovaj KUD, djeca su izuzetno srećna, stalno se čuju preko društvenih mreža, u kontaktu su, jedva čekaju da se vide, i mislim da je to jedna dobra stvar za budućnost”, rekao je Milan Mitić iz KUD-a “Ljubomir Ivanović Gedža” iz Mladenovca.

Na konferenciji su bili prisutni i gosti iz KUD-a “Biser” iz Tojšića, KUD-a “Ekrem Mujkić” sa Ilidže i KUD-a “Sevdah” iz Zagreba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *