top
logo
Jezici BiH Dutch English French German Italian Turkish

Baner
Baner
Baner

TOP LISTA DOMAĆA

TOP LISTA - DOMAĆA

25.4%
21.9%
20.9%
13.4%
6.7%
3.6%
2.5%
2.1%
1%
0.9%
0.9%
0.8%

PRIJAVA
Broj pregleda članka: 1044
Godišnjica stradanja Srba iz Srebrenice PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Napisao Prijatelji Srebrenice   
utorak, 08 maj 2012 08:02

altU manastiru Pokrova Presvete Bogorodice u selu Karno u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Osat služen je parastos za sve nastradale srebreničke Srbe u posljednjem ratu, među kojima i za 21 srpskog civila i vojnika iz osaćanskih sela.


Ovom prilikom obilježeno je 20 godina od početka srpskog stradanja u srebreničkoj opštini u maju 1992. godine kada su uništena sela Gostilj, Gniona, Osredak, Čumavići, i u nekoliko zasjeda izginulo više srpskih civila i policajaca. Prisutni su prislužili svijeće za pokoj duša nastradalih.


Cvijeće na spomen-ploče u manastirskoj porti sa imenima dvadesetjednog ubijenog Srbina iz Osata položile su delegacije Boračke i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te Srba zaposlenih u opštinskoj administraciji Srebrenice.

 

LIVE CHAT

Latest Message: 1 hour, 14 minutes ago
 • Ivzsdanl : bizMHS
 • Sifjdblr : XxbUDS
 • Prijatelji S : Mjestani MZ "GLOGOVA" u opstini Bratunac ce danas od 10h blokirati put na lokaciji Kusovaca, Vladusici, Petkovici, Halilovici, jer navedeni lokalni put Sumsko gazdinstvo "Drina" koristi za transport sumskih sortimenta, uslijed cega je prouzrokovano ostecenje puta.Nakon mnogobrojnih dogovora, nadlezni organi SG "DRINA" nista nisu poduzeli kako bi sanirali ostecenja na navedenoj putnoj dionici.Blokada puta ce trajati sve do ispunjenja zahtjeva, saopsteno je iz ove mjesne zajednice.
 • Cbkkwzfo : 5OilDS
 • Prijatelji S : Dobro jutro dragi nasi, Omladinski studio za Srebrenicu i Bratunac zeli Vam uspjesan dan. Budite i danas uz nas na 103.5Mhz.
 • Prijatelji S : Dragi nasi, hvala sto ste i danas bili uz nas, sutra smo ponovo sa Vama od 10h, Udruzenje "Prijatelji Srebrenice" zele Vam prijatan ostatak dana.
 • Prijatelji S : Potpisnici ''Protokola o postupanju i saradnji nadleznih subjekata na zastiti zrtava nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja“ u opstini Bratunac, Udruzenje zena ''MAJA'' Kravica organizuje danas okrugli sto na temu: '' Prepoznajemo li trgovinu ljudima u nasoj zajednici''.
 • Prijatelji S : Biometeoroloske prilike, sa odmicanjem dana postepeno ?e se popravljati. Uz stabilnije vrijeme sa vise sunca, vecina populacije ce se osjecati ugodnije. Manji problemi kod osjetljivih osoba moguci su usljed nesto svjezijeg jutra, sto ce vise biti izrazeno u unutrasnjosti zemlje.
 • Prijatelji S : Sastanak sa clanovima Skupstine LAG - a, bice odrzan danas u skupstinskoj sali opstine Bratunac sa po?etkom u 11 casova. Na sastanku ce se clanovi Skupstine upoznati sa obavezama i zadacima u procesu funkcionisanja Lokalne akcione grupe kao udruzenja, razgovarace se o kriterijumima za odabir upravnog odbora, kao i pripremi regionalne strategije.
 • Prijatelji S : Veceras u Narodnoj biblioteci Srebrenica od 19h promocija knjige "Evergreen" Mirka Markovica
 • Prijatelji S : Dragi nasi, slusajte nas na 103,5 MHz.
 • Prijatelji S : Završene ekshumacije na lokalitetu Jasenova, na dvije lokacije nije prona?en niti jedan skeletni ostatak. Ekshumacije se nastavljaju u ponedjeljak na lokalitetu Budak.
 • Prijatelji S : Danas pocinju eshumacije na lokalitetu Jasenova. Eshumacije se vrse po nalogu Tuzilastva BiH.
 • Prijatelji S : Dzemail Hasanovic iz Glogove od juce od 15 casova, strajkuje gladju u mjestu Jasenova kod Srebrenice. On strajkuje na mjestu gdje je 1994. godine nastradao njegov sin, cije kosti jos uvijek nisu nadjene. Godinama pokusava preko nadleznih institucija da pronadje kosti svog sina, ali nema rezultata.
 • Prijatelji S : Biometeoroloska prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, sa vise suncanih intervala, ugodno ce djelovati na vecinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimicno ce se umanjiti. U centralnim podrucjima zemlje moguce je duze zadrzavanje naoblake i slabije padavine, sto bi moglo uticati na meteoropate, ali ce se opsta slika sa odmicanjem dana i ovdje popraviti.

Smileys
SmileCoolCrying or Very SadEmbarrassedA Smoker/Foot in mouthSadUser is an angel (at heart, at least)A Kiss/Lips Are SealedLaughingBiting one's tongue/Put Your Money Where Your Mouth IsBeen Smacked In The Mouth/Wears A Brace/My lips are sealeSurprisedSticking Out TongueConfusedWinkYelling

TOP LISTA STRANA

TOP LISTA - STRANA

21.5%
21.1%
11%
9.5%
6.7%
6.1%
5.7%
4.7%
3.8%
3.8%
3.7%
2.5%

ANKETA

Da li će prirodne katastrofe doprinijeti povećanju razumjevanja i solidarnosti naroda u BiH i regionu?
 

ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

FACE BOX


Nalog za uplatu

bottom

Izrada i održavanje STUDIO MACOLA Milići.